Porros i altres drogues

Què et passa si fumes un porro?

Els derivats del cànnabis contenen diverses quantitats de substàncies psicoactives que fan riure, provoquen un sentiment d’eufòria, relaxen i aguditzen el sentit de la vista i de l’oïda. Més tard fan venir gana i set, i poden fer sentir ensopit, amb son i manca de concentració i coordinació. Per això pot ser perillós conduir o fer qualsevol activitat que demani atenció. Si fumes gaire o t’assenta malament pots arribar a vomitar, sentir por o angoixa i tenir al·lucinacions.

Què et pot passar si fas una ratlla?

Si fas una ratlla et pots sentir eufòric, desinhibit, amb molta energia i ganes de xerrar; i pots notar que et baixa la gana, la fatiga i la son. Se’t dilaten les pupil·les, el cor i la sang van més de pressa i tens més calor. Però si és una dosi gran pots tenir ansietat, agressivitat, al·lucinacions, tremolor i idees paranoides (com ara pensar que hi ha persones que et volen fer mal o perjudicar-te). El consum de coca també pot portar complicacions cardiovasculars greus, que a vegades acaben amb una hemorràgia cerebral o una aturada cardíaca.

Què et pot passar si  prens cocaïna?

A curt termini, el consum d’heroïna et pot donar una sensació de benestar, plaer i eufòria que et desconnecta del món i dels problemes. També et pot fer insensible al dolor, treure’t la gana i la son, o marejar-te i fer-te vomitar. És una droga molt addictiva que et pot enganxar fàcilment. El consum continuat d’heroïna provoca aprimament, estrenyiment, càries, anèmia, insomni, pèrdua de la menstruació en les noies, inhibició del desig sexual, quadres d’ansietat o depressió i pèrdua de memòria. Si comparteixes les xeringues, incrementes el risc de contraure sida o hepatitis. El consum habitual d’heroïna genera tolerància amb rapidesa, n’ha de prendre cada cop més quantitat per experimentar els mateixos efectes i com que la puresa és difícil de controlar t’exposes a patir una sobredosi, sobretot després d’un període d’abstinència

Què et pot passar si prens drogues de disseny ?

Els efectes varien segons la mena de pastilla i la composició. Pot molt ben ésser que et sentis ple d’energia, més alegre i més connectat amb la gent; que vegis els colors més vius i la llum més intensa; que tinguis més sensibilitat al tacte; que el cor et bategui més de pressa; que se’t dilatin les pupil·les; que premis les dents; que tinguis més calor i set i que perdis la gana. Però també pot passar que et desconnectis de la realitat i després no recordis què has fet, o que tinguis esgarrifances, nàusees o vòmits. Quan els efectes de la pastilla passen arriba la davallada, amb esgotament, mal humor, mal de cap… I pot durar uns quants dies.


On pots demanar ajut? 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s