Garantia juvenil

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t’oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.

El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil s’ha delimitat de la manera següent: joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d’ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

https://www.youtube.com/watch?v=q02jkloEh_4

Quin és l’objectiu de la Garantia Juvenil?

L’objectiu és garantir que els joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta d’ocupació, d’educació contínua o un període de pràctiques després d’acabar l’educació formal o quedar aturats.

Quin enfocament se li ha donat a la Garantia Juvenil?

La Garantia Juvenil presentarà un enfocament integral, preventiu i d’atenció primerenca per contribuir a facilitar la millora de l’ocupabilitat i la inserció al mercat de treball dels joves.

Quins seran els beneficiaris de la Garantia Juvenil?

Són els joves menors de 25 anys o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que ni estudien, ni treballen, ni reben formació ja que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d’accés a l’ocupació en aquest moment.

Es tracta, per tant, d’un grup de població molt heterogeni que inclou tant a joves amb escassa formació com a joves altament qualificats.

Què ha de fer un jove per donar-se d’alta al sistema de Garantia Juvenil?

Per ser beneficiari de la Garantia Juvenil s’han de complir els requisits establerts i accedir al Fitxer del Sistema de Garantia Juvenil per inscriure’s. Accés amb DNI electrònic o certificat

Quins requisits he de complir per tal de ser beneficiari de la Garantia Juvenil?

  • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió o dels Estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure’s els estrangers titulars d’una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
  • Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya
  • Tenir més de 16 anys i menys de 25, o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
  • No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

* Si et vols inscriure a Garantia Juvenil, vine a l’Oficina Jove del Ripollès i pregunta per la teva impulsora: Clàudia Bassaganya, ella t’orientarà en el procés d’inscripció i serà la teva referent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s